Triage en e-health

Triage

Voor aangesloten huisartsen en POH-GGZ heeft De Wijkpraktijk in het kader van triage samenwerkingsafspraken gemaakt met TelePsy.

 

U kunt kiezen uit 2 instrumenten conform de beschrijving ervan door TelePsy:

1. de QuickScreen

Dit instrument is ontwikkeld voor gebruik in de huisartsenpraktijk en in de GGZ, bij een vermoeden van lichte tot matig ernstige klachten. De QuickScreen vraagt naar het huidige beeld en beperkt naar het verleden. Persoonlijkheidspathologie wordt op hoofdlijnen uitgevraagd, niet op het niveau van de specifieke stoornis. Afnameduur is 10 tot 15 minuten, afhankelijk van het aantal gerapporteerde klachten.

 

2. de TeleScreen

Dit instrument is ontwikkeld voor gebruik door een GGZ-professional, met minimaal aantekening diagnostiek. De TeleScreen kan ingezet worden bij een vermoeden van matige tot ernstige klachten en/of als er sprake is van persoonlijkheidsproblematiek die conflicteert met een klachtgerichte behandeling. De TeleScreen vraagt naar het heden en het verleden. Persoonlijkheidspathologie wordt volledig uitgevraagd, op het niveau van de specifieke stoornis. Afnameduur is 30 to 45 minuten, afhankelijk van het aantal gerapporteerde klachten.

 

Voor een uitgebreide toelichting verwijzen we u graag naar www.telepsy.nl/overzicht_screeningsinstrumenten

 

Hieronder vindt u het overzicht van de tarieven (excl. 21% BTW):

 

OMSCHRIJVING

FUNCTIONARIS

APPLICATIEKOSTEN

LICENTIEKOSTEN

TOTAAL

QuickScreen

Huisarts/ (POH-)GGZ

1,45 euro

4,50 euro

5,95 euro

TeleScreen

GGZ

1,45 euro

7,50 euro

8,95 euro

 

E-health

In het kader van e-health heeft De Wijkpraktijk afspraken gemaakt met Minddistrict, een landelijke distributeur van e-health. Om e-health te kunnen toepassen dient eerst een training te worden gevolgd. Deze is aan alle POH-GGZ aangeboden.